Managed hosting door True

NMBS stelt dienstregeling realtime beschikbaar

 

Trein van NMBS

De Belgische spoorwegmaatschappij NMBS stelt vanaf vandaag haar dienstregeling realtime ter beschikking. Externe ontwikkelaars kunnen er mee aan de slag om toepassingen te creëren die complementair zijn met degene die de NMBS zelf aanbiedt. De beslissing kadert binnen de strategie van de NMBS om te innoveren en gebruik te maken van de meest innovatieve digitale oplossingen.

Al in 2015 werd de geplande dienstregeling ter beschikking gesteld - en met succes. Digitale ontwikkelaars die een aanvraag doen en een licentieovereenkomst ondertekenen, krijgen deze data gratis ter beschikking. Nu ook de realtime-gegevens voor het oprapen liggen, draagt de NMBS bij aan de uitvoering van de wet over Open Data. De NMBS is hiermee een voorloper bij overheidsbedrijven. 

De realtime-gegevens worden aangeboden in de vorm van GTFS (General Transit Feed Specification), een gemeenschappelijk formaat voor dienstregelingen. Om de dertig seconden krijgen de data een update.

Google en iRail hebben al toegang gevraagd tot de realtime-gegevens. Via Google Maps zal het dan mogelijk worden een treinreis in realtime te plannen. 

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/5995811). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.