Vlerick biedt volledige online-MBA aan

School

In december start aan Vlerick Business School de allereerste Belgische MBA-opleiding die volledig online is te volgen. Alle lessen worden in het Engels en op afstand gegeven. Deelnemers hoeven zich niet te verplaatsen naar een campus van de school.

De opleiding werd uitgewerkt samen met de educatieve uitgeverij Wiley en bestaat uit twaalf aparte modules die elk over zeven weken lopen. Daarnaast staan er ook twee speciale projecten op het programma, die de deelnemers onderdompelen in de praktijk. Het businessgame IMEx – ontwikkeld door Vlerick – test binnen een gesimuleerde bedrijfsomgeving of de deelnemers creatief kunnen samenwerken onder druk. Hun kennis en inzichten toepassen doen ze dan weer tijdens het Knowledge in Action-project, een reëel consultancyproject binnen een bedrijf. De twaalf modules van de MBA zijn binnen twee jaar te voltooien.

‘Deze opleiding is speciaal ontworpen voor internationale bedrijfsleiders die niet naar een campus willen pendelen, maar toch een uitstekende MBA-opleiding willen volgen om hun carrière een boost te geven’, zegt professor Steve Muylle, partner aan Vlerick Business School en academisch directeur van de online-MBA.
‘De wereld wordt digitaler. Dankzij de nieuwste technologieën kunnen we een MBA-opleiding uitwerken die helemaal online wordt aangeboden, die voldoet aan de noden van de deelnemers en waarbij interactiviteit met medestudenten en docenten een belangrijke rol speelt.’

Volgens Muylle bestaan blended learning-platformen, die zowel online- als on site-onderwijs combineren, al langer. ‘Maar wie een opleiding wil volgen zonder daarvoor te moeten reizen, komt in Europa niet aan zijn trekken. De online-MBA van Vlerick komt hieraan tegemoet.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-04-19T14:45:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.