NRB-Getronics wint contract bij Sibelga

Dit artikel delen:
Elektriciteit

NRB en Getronics slepen een Workspace Service-contract in de wacht bij Sibelga, dat zijn ICT-architectuur reorganiseert om te kunnen overschakelen op een silomodel dat gedeeltelijk wordt uitbesteed. Het contract met de Brusselse netbeheerder heeft een looptijd van vier jaar en is twee keer met een jaar te verlengen.

Sibelga besloot om strategische redenen bepaalde onderdelen van de in silo's ondergebrachte ict uit te besteden en te kiezen voor een full service-model. NRB en Getronics zullen de transitie van de it-systemen, de implementatie van Windows 10 en het beheer van de nieuwe workspace op zich nemen. Sibelga wil zo ook het begrip ‘werkomgeving’ te moderniseren, zodat gebruikers kunnen rekenen op een betere ergonomie, meer comfort en op speciale aandacht voor mobiliteit.

‘De nauwkeurige en gestructureerde werkwijze van het consortium gedurende de gehele selectieprocedure en hun prijsbeleid hebben de weegschaal in hun voordeel doen uitslaan’, aldus Jean-Louis Mapessa, hoofd IT Production bij Sibelga.

‘Hun oplossing voldoet aan onze verwachtingen op het gebied van betrouwbaarheid, flexibiliteit en ergonomie, maar ook wat betreft het gemak voor de gebruikers, van wie de hulpmiddelen afgestemd moeten zijn op hun nieuwe werkgewoonten, aan een sector die volop in beweging is en aan een klantenservice die altijd optimaal moet zijn.’

Sibelga is de distributienetbeheerder voor elektriciteit en aardgas voor de negentien gemeentes van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Het bedrijf beheert zo’n 6.300 kilometer aan elektriciteitsnetwerk en bijna drieduizend kilometer gasnetwerk.

‘De gevoelige aard van Sibelga’s activiteiten vereist een uiterst zorgvuldige ict-ondersteuning op het niveau van infrastructuur, applicatiesoftware en dienstverlening’, zegt Daniel Minschart, ceo Getronics Benelux. ‘De referenties en goede praktijken van NRB en Getronics in verwante industriesectoren zijn een sterke troef die ons helpt hun ambities waar te maken, de gebruikerservaring te verbeteren en ervoor te zorgen dat de gebruikers zich nog meer op hun kernactiviteit kunnen richten.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-05-02T15:03:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.