BT levert nieuwe netwerkdiensten aan Bridgestone

Dit artikel delen:
servers datacenter

Bandenfabrikant Bridgestone Europe, met hoofdkwartier in Brussel, heeft een overeenkomst afgesloten met BT. De operator zal nieuwe netwerkinfrastructuur en clouddiensten installeren die tweehonderd locaties in twintig landen verbindt.

BT zal meer dan 150 winkels en ruim vijftig kantoren, fabrieken en testfaciliteiten aaneenvoegen. Hierbij wordt gebruikgemaakt van BT’s wereldwijde IP Connect VPN-dienst en zijn Connect Intelligence-service. Bridgestone zal de nieuwe netwerkinfrastructuur ook gebruiken om BT’s One Cloud Cisco-portfolio voor cloudgebaseerde communicatie te implementeren. Op die manier wil het bedrijf de samenwerking tussen medewerkers, klanten en leveranciers verbeteren. Medewerkers krijgen ook toegang tot samenwerkingstools, zoals Cisco WebEx, en tot HD audioconferencing-services, allemaal beheerd door BT.

Callcentermedewerkers zullen verder gebruikmaken van BT’s Cloud Contact Cisco. Via deze contactcenterdienst communiceren klanten met Bridgestone-medewerkers via telefoon, e-mail, sms, webchat en sociale media. De winkel- en kantoornetwerken ten slotte, zullen ook door BT beheerd worden om de medewerkers veilige toegang te geven tot het bedrijfsnetwerk.  

‘Ik ben er trots op dat Bridgestone Europe de strategische bouwstenen van zijn ict-operatie aan ons toevertrouwd’, zegt Tomas Vanderic, ceo BT Benelux. ‘Bij BT willen wij mensen - klanten, bedrijven en medewerkers - met digitale transformatiemogelijkheden bieden om geweldige dingen te doen. Wij noemen dit making the digital possible.’

Bridgestone Europe is een dochterbedrijf van ’s werelds grootste banden- en rubberbedrijf, het Japanse Bridgestone Corporation. Eerder dit jaar werd bekend dat BT het wereldwijde netwerk gaat vernieuwen van Michelin, een van Bridgestone’s belangrijkste concurrenten. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-05-31T10:55:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.