Vista Equity voegt Datto samen met Autotask

Dit artikel delen:
Samengaan

De Amerikaanse investeringsmaatschappij Vista Equity heeft Datto, leverancier van dataprotectieoplossingen, overgenomen. Vista voegt dit bedrijf samen met Autotask, aanbieder van beheersoftware voor front-, mid- en backoffices. De transactie wordt naar verwachting in het vierde kwartaal van 2017 afgerond. Wat de naam wordt van het Amerikaanse fusiebedrijf is nog niet bekend.

De Datto-suite omvat databack-up en disaster recovery en cloud-to-cloud-backupupservices voor SaaS-applicaties. De onderneming, die in 2007 is opgericht, telt ruim achthonderd medewerkers wereldwijd. Datto had twee investeringsfirma's aan boord - General Catalyst en TCV - die zijn uitgekocht door Vista Equity.

Bij Autotask, in 2001 gestart, werken ruim driehonderd man. Het bedrijf levert software waarmee it-dienstverleners hun werkstromen kunnen automatiseren. De functionaliteit bestaat onder andere uit service ticketing, het bijhouden van declarabele uren, het controleren van service level agreements (sla's), service desk, facturering, projectmanagement en contractbeheer. Het bedrijf is in 2014 overgenomen door Vista Equity.

Complementair

It-dienstverleners, met name gespecialiseerde managed services-bedrijven, kunnen met het gecombineerde platform hun it-omgeving, waar bedrijfsprocessen van klanten draaien, beheren inclusief back-up en disaster recovery en netwerkcontinuïteit. Volgens Mark Banfield, algemeen directeur Autotask International, zijn Autotask en Datto complementair aan elkaar. 'We bedienen zo'n zeshonderd 'managed service providers' in de Benelux en zijn hier inmiddels alweer ruim tien jaar actief. Ik denk dat het samengaan met Datto voor onze klanten opwindend nieuws is. Ons platform wordt door de fusie flink uitgebreid en er komt meer lokale ondersteuning.'

Andrew Stuart, directeur van Datto in Europa, vertelt dat beide bedrijven al met elkaar samenwerkten. Door de fusie kan zijn bedrijf voortaan nieuwe producten direct op het Autotask-platform ontwikkelen. Datto verkoopt zijn producten via partners; volgens Stuart is het de bedoeling dat in de Benelux er meer partnerbedrijven worden aangetrokken wanneer de fusie is afgerond. Het is overigens niet de bedoeling om Datto-klanten die bijvoorbeeld servicemanagementsoftware van Connectingwise of Kaseya gebruiken, te verplichten om over te stappen naar Autotask. 

Een gecombineerd managementteam gaat het fusiebedrijf leiden met Datto-oprichter Austin McChord als nieuwe ceo. Autotask-ceo Mark Cattini krijgt een rol als strategisch adviseur van de directie.

Bij Autotask werken in Amsterdam ruim vijfentwintig man; Datto opende recent een kantoor in Amsterdam in hetzelfde bedrijfsverzamelpand aan de Zuidas.

Datto op vakbeurzen

Datto heeft een stand (01.B112) op de vakbeurzen Infosecurity.nl en Data & Cloud Expo die op 1 en 2 november in de Jaarbeurs in Utrecht plaatsvinden. Op beide dagen spreekt Björn Leenen, sales engineer van Datto, over hoe je kunt herstellen van een ransomware-infectie.

Tickets voor Infosecurity.nl en Data & Cloud Expo zijn gratis, u kunt zich hier registreren voor toegang.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-30T17:39:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.