HPE Aruba wil met sdn kantoornetwerk vernieuwen

Dit artikel delen:

Aruba, leverancier van netwerkoplossingen en sinds 2015 onderdeel van HPE, komt met een zogeheten software-defined branch-oplossing (sd-branch). Het betreft één gecontroleerd netwerk, waar zowel de software-defined-wan (sd-wan) en lan als beveiliging zijn geïntegreerd met de mogelijkheid meerdere gebruikersrechten in te stellen. Volgens Aruba stelt deze nieuwe oplossing bedrijven in staat lokale kantoornetwerken te moderniseren. Dit maakte Aruba afgelopen week bekend tijdens HPE Discover 2018 in Las Vegas.

"De sd-branch oplossing stelt bedrijven in staat lokale kantoornetwerken te moderniseren en in te stellen op het gebied van cloud, mobiliteit en IoT"

De modernisering van lokale kantoornetwerken is noodzaak om deze netwerken in te stellen op het gebied van cloud, mobiliteit en internet of things (IoT). Volgens Aruba worden bijvoorbeeld nog vóór 2020  ruim twintig miljard IoT-apparaten uitgerold en bindt zeker 85 procent van de it-afdelingen zich binnen een jaar aan een architectuur die bestaat uit meerdere varianten van de cloud.

Voordelen

De netwerkleverancier noemt een aantal voordelen van een sd-branch-oplossing, zoals de eenvoud op grote schaal door een gecentraliseerd aanbod op afstand met beheer van vaste en draadloze verbindingen.

Een ander voordeel is de geïntegreerde beveiliging. Volgens Aruba voldoet de oplossing aan de hoogste beveiligingseisen door onder meer geautomatiseerd wan-beheer, het voldoen aan internationale regelgeving en het beheren, monitoren en beveiligen van applicaties in een  contextuele situatie (zoals het analyseren van het gedrag van gebruikers).

Onderdeel Aruba Central

Verder is het volgens Aruba voor it-professionals mogelijk om nieuwe sd-wan mogelijkheden in het netwerk te integreren, zonder dat het nodig is om Aruba-toegangspunten of switches te upgraden. 

Aruba’s sd-branch-oplossing wordt geleverd als onderdeel van Aruba Central met licenties in abonnementsvorm, die worden toegepast op een branch-gateway op elke locatie en een centraal gehost hoofdaansluitingspunt (headend gateway).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-26T11:19:00.000Z Zamire Willems


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.