Rode Kruis moderniseert hr met SAP

Dit artikel delen:

Rode Kruis helpt vluchtelingen in Griekenland in 2016.

Het Internationale Comité van het Rode Kruis (ICRC) vernieuwt zijn wereldwijde hr-processen met SAP SuccessFactors voor human capital management. De oplossing moet het werk van medewerkers gemakkelijker en productiever maken.

SAP SuccessFactors HCM Suite, in de kern een werknemersadministratie, helpt het ICRC bij het aantrekken van medewerkers met de gewenste vaardigheden en instelling. Ook geeft het pakket feedback aan werknemers over hun prestaties en werkgerelateerde doelstellingen. Het ICRC op zijn beurt kan voor elk type crisis via de oplossing snel de geschiktste personen identificeren.

In een persverklaring zegt Gherardo Pontrandolfi, hr-directeur bij het Rode Kruis, dat de SAP SuccessFactors-oplossingen helpen bij de modernisering van hr. ‘Ze stellen ons in staat om bekwame hulpverleners te vinden, te werven en in te zetten. Wij willen onze hr-organisatie en -processen continu verbeteren. De samenwerking met SAP en de innovaties in de cloudgebaseerde HCM Suite dragen hieraan bij.’

Daar kan Greg Tomb, topman van SAP SuccessFactors, zich in vinden. Hij stelt dat het ICRC een zeer belangrijke taak heeft en het dus cruciaal is dat medewerkers ervan zoveel mogelijk tijd in hun werk kunnen steken. ‘Onze oplossingen zorgen ervoor dat ICRC-werknemers centraal blijven staan in de organisatie en de digitale transformatie, zodat zij meer tijd over hebben voor het verbeteren van de wereld.’

Het ICRC biedt bescherming en humanitaire hulp aan slachtoffers van oorlogen en andere gewapende conflicten. De organisatie, in 1863 opgericht in het Zwitserse Genève, is actief in meer dan negentig landen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-09-09T17:08:00.000Z Cees Visser


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.