KBC gaat voor aparte it-dochter

Dit artikel delen:
splitsing

KBC Global Services is de naam van het dochterbedrijf van KBC. Daar zal KBC vanaf midden volgend jaar alle it-activiteiten in onderbrengen.

Met deze actie gaat de slinger weer in de andere richting. Bijna tien jaar geleden besloot KBC zijn internedienstenbedrijf Global Services namelijk op te laten gaan in de hele groep. Dit was toen ingegeven uit kostenbesparingen en efficiëntie binnen de financiële groep.

Nu verplichten de strengere Europese bankenregels KBC om opnieuw te werken met een aparte dochter waar het vanaf juni 2022 bijna alle ondersteunende diensten en it-activiteiten zal onderbrengen.

Drieduizend werknemers

Door de operatie, die tegen 2024 afgerond moet zijn, zullen drieduizend Belgische KBC-werknemers vanaf volgend jaar officieel aan de slag zijn bij dit dochterbedrijf. Dat zijn niet allemaal (pure) it-profielen, al vormen it-diensten wel een belangrijk deel van de dienstverlening van KBC Global Services.

Die overstap zal geen enkele impact hebben op de resultaten, het personeelsbestand of op de activiteiten van de bank-verzekeraar in België of het buitenland, aldus een woordvoerder en vakbonden van KBC in de krant De Tijd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-08-18T11:56:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.