Savaco dijt verder uit met aankoop Asci

Dit artikel delen:

De Kortrijkse it-dienstverlener Savaco heeft zijn vijfde overname in drie jaar aangekondigd: de ruim dertig jaar oude software-integrator Asci uit Gent. Hiermee wil het bedrijf zijn softwareportfolio uitbreiden en de regionale voetafdruk in Vlaanderen vergroten. Savaco ziet met deze samenvloeiing zijn omzet stijgen tot 56 miljoen euro en telt nu ruim 270 medewerkers.

'Door het aan boord brengen van het Asci-team in de Savaco-familie versterken we verder ons aanbod op het vlak van business applicaties, meer bepaald op vlak van enterprise resource planning', stelt medeoprichter en algemeen directeur van Savaco Rik Vandemoortele in een eerste reactie.

Vandemoortele richtte in 1991 met Carl Sabbe Savaco op. Na het instappen van financiële partner AAC Capital begin 2018 volgden fusies met cloudintegrator IT-Care in 2020, het Gentse Atri Services in mei 2021, crm-specialist Thrives in juni 2021 en cybersecurityexpert Truegen in 2022. Met de inlijving van Asci zet Savaco zijn groeiambities verder kracht bij. Het bedrijf heeft kantoren in Kortrijk, Ieper, Gent, Leuven en Zandhoven.

Sinds 1984 is ASCI actief als onestopshop voor middelgrote bedrijven en vzw’s met hoofdkwartier. De bestaande uitvalsbasis (met ruim twintig man) in Gent blijft. Bestuurder Lieven Breemeersch en mede-vennoot Erwin Bauwens van Asci blijven aan boord en behouden de dagelijkse leiding.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-05-16T12:20:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.