Dell EMC verkoopt x86 Bullion-servers Atos

Wereldwijde alliantie voor big data-platform met Bullion-server

Dit artikel delen:
Big Data

Ict-dienstverlener Atos en hardwareleverancier Dell EMC hebben een nieuwe reseller-overeenkomst getekend. Als resultaat hiervan gaat Dell EMC optreden als reseller van Atos’ x86 Bullion-servers. Beide bedrijven gaan samenwerken op het gebied van sales en marketing met als doel oplossingen te bieden gericht op big data, het internet of things, de ontwikkeling van private clouds en Sap Hana-oplossingen.

Bullion-servers zijn gecertificeerd door Sap en Oracle en maken volgens Dell EMC het portfolio van PowerEdge-servers compleet.

‘De Bullion reseller-overeenkomst is een nieuwe stap voorwaarts in het partnership tussen Dell EMC en Atos. Het doel van onze samenwerking is het leveren van hoogwaardige, innovatieve en toonaangevende oplossingen om onze klanten te ondersteunen bij hun digitale transformatie’, vertelt Eric Grall, head of global operations bij Atos.

SAP Hana-projecten

‘Dell EMC en Atos hebben in de afgelopen jaren samengewerkt met als doel Bullion-servers te combineren met de unified opslagoplossingen van Dell EMC om klanten een hoogwaardige toepassing te bieden voor de veilige implementatie van kritische SAP HANA-projecten’, aldus Ravi Pendekanti, verantwoordelijk voor de server-oplossingen van Dell.

Bullion is onderdeel van de data-intensieve, real-time infrastructuren van Atos Codex: een reeks oplossingen en functionaliteiten voor het ontwerp, de bouw, implementatie en beveiliging van smart data en cognitieve zakelijke diensten, dataplatforms en het internet of things. De servers zijn vanaf nu beschikbaar via Dell EMC.

Het van oorsprong Franse Atos levert it-diensten in vier domeinen. Het beschikt over honderdduizend medewerkers verspreid over 72 landen en heeft een pro forma jaaromzet van twaalf miljard euro. Het Nederlandse hoofdkantoor bevindt zich in Amstelveen. Daarnaast zijn er vestigingen in Amsterdam, Eindhoven, Groningen en Zoetermeer.

Dell nam in oktober 2015 EMC over en haalde het bedrijf van de beurs. De afronding van de integratie van beide bedrijven tot het nieuwe Dell EMC vond eind 2016 plaats. De organisatie heeft een marktwaarde van tachtig miljard dollar en 180.000 medewerkers in dienst. Atos werd medio 2014 eigenaar van Bull. Naast de dienstentak kreeg Atos ook de hardware van de France ict-producent in handen, waaronder de Bullion-servers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-08-22T11:05:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.