Managed hosting door True

Collibra haalt uiteindelijk 58 miljoen dollar op

 

De Brusselse big data-specialist Collibra heeft zijn laatste financieringsronde uiteindelijk afgesloten met 58 miljoen dollar. Aanvankelijk werd van veertig miljoen euro uitgegaan. Deze ronde werd geleid door de bestaande Collibra-investeerders Iconiq Capital en Battery Ventures, met de medewerking van vroegere Collibra-investeerders Dawn Capital, Index Ventures en Newion Investments.

De investering moet Collibra helpen om zijn groeiplannen versneld te realiseren - met inbegrip van een groot aantal nieuwe aanwervingen in 2018 - en zijn snelle wereldwijde groei te stimuleren. Het bedrijf gaat meer medewerkers aantrekken en aan schaaluitbreiding doen door nieuwe producten te ontwikkelen en klanten aan te trekken. Ook het afsluiten van strategische partnerships en allianties staat op de agenda.

Collibra zette het afgelopen jaar zijn snelle groei door met onder meer een verdubbelig van de jaarlijkse omzetgroei, de uitbreiding van de hoofdzetel in Brussel en bijna vijftig extra personeelsleden wereldwijd. Het bedrijf heeft in 2017 twee nieuwe versies van het Collibra-platform uitgebracht, een tool voor gegevensbeheer en catalogusfuncties. Collibra Catalog biedt een geavanceerde ‘consumentgerichte’ benadering van gegevensbeheer waarmee zakelijke gebruikers op dezelfde manier kunnen ‘winkelen’ en gegevens kunnen vinden als wanneer ze producten kopen op sites zoals Amazon. Zo verliezen ze minder tijd met het zoeken naar gegevens en kunnen ze meer tijd besteden aan het oplossen van zakelijke uitdagingen.

Collibra kondigde ook aan dat Phil Fernandez (de medeoprichter van Marketo) is toegetreden tot de raad van bestuur als onafhankelijk bestuurder. Fernandez is een ondernemer in Silicon Valley met meer dan 35 jaar ervaring in het opbouwen en leiden van snelgroeiende technologiebedrijven. Hij ging onlangs met pensioen bij Marketo.

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6278096). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.