Trifacta haalt 48 miljoen dollar op

Dit artikel delen:

Dataspecialist Trifacta heeft 48 miljoen dollar opgehaald in een Serie D-investeringsronde. Het geld komt van bestaande aandeelhouders en nieuwe geldschieters te weten Columbia Pacific, Deutsche Börse, Ericsson, Google en New York Life.

Trifacta is actief op het gebied van ‘data wrangling’; het omzetten van ruwe data naar bestandsformaten die gemakkelijker geanalyseerd kunnen worden. Met de nieuwe kapitaalsinjectie heeft het bedrijf al 124 miljoen dollar aan financiering verzameld. Bestaande aandeelhouders zijn Accel, Catha Innovation, Greylock Partners, Ignition Partners en Ridge Ventures.

Het geld moet dienen om het platform van Trifacta verder uit te bouwen en te ontwikkelen en de geografische expansie van het bedrijf verder te steunen. Het aantal klanten van het bedrijf is op korte tijd verdriedubbeld. Onder meer Bank of America, PepsiCo, eBay en Deutsche Börse zijn gebruikers van de Trifacta-oplossing.

Volgens marktonderzoeker IDC zal de totale markt voor big data en business analytics tegen 2020 zo’n 210 miljard dollar waard zijn. De markt voor data wrangling zal naar verwachting tweeënhalf maal zo snel groeien dan de markt voor traditionele methodes om data voor te bereiden.

Trifacta biedt zijn diensten onder meer aan als cloudoplossing via Amazon Web Service, Google Cloud Platform en Microsoft Azure. Meer dan tienduizend gebruikers in tweehonderd landen maken er gebruik van. Het bedrijf heeft zijn hoofdkwartier in San Francisco en kantoren in Palo Alto, Boston, Berlijn en Londen. Er werken in totaal zowat honderd mensen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-02-01T09:00:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.