Facebook koopt ai-startup om nepnieuws te counteren

Dit artikel delen:
Facebook

Facebook heeft de Britse kunstmatige intelligentie (artificial intelligence, ai)-specialist Bloomsbury overgenomen. Het sociale media-bedrijf noemt de overname een ‘acquihire’ omdat het vooral geïnteresseerd is om de personeelsleden van Bloomsbury voor eigen projecten in te zetten.

Facebook heeft de overname bevestigd nadat ze eerst gemeld waren door TechCrunch. Bloomsbury werd in 2015 opgericht en is gespecialiseerd in technologie om machines op een natuurlijke manier met taal te laten omgaan. Het bedrijf ontwikkelde een eigen ai-platform (‘Cape’ gedoopt) dat documenten kan inlezen en er dan vragen over kan beantwoorden.

Volgens Techcrunch legt Facebook zo’n drieëntwintig tot dertig miljoen dollar op tafel voor Bloomsbury. Het bedrijf van Zuckerberg en co. zou de expertise van Bloomsbury onder meer willen inzetten voor het bestrijden van fake news op zijn social media-kanalen.

Facebook zet zelf al een tijdje kunstmatige intelligentie en menselijke moderatoren in om nepnieuws te verwijderen. In het eerste kwartaal van dit jaar heeft het bedrijf daarvoor al zo’n 583 miljoen valse accounts afgesloten, volgens Facebook in de meeste gevallen nog voor deze door gebruikers werden gerapporteerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-05T14:14:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.