Workday neemt Stories.bi over voor ai-kennis

Dit artikel delen:

Het Amerikaanse Workday neemt het Tsjechische Stories.bi over, een data-analyse-startup. Dat heeft het bedrijf zelf bekendgemaakt. De overname moet Workday’s eigen analytics-platform, Prism Analytics, verder ondersteunen.

Stories is gespecialiseerd in zogenaamde ‘augmented analytics’, waarbij machine learning en kunstmatige intelligentie (artificial intelligence, ai) wordt ingezet om analyses te automatiseren en gebruikers een duidelijk en eenvoudig inzicht te geven in de datastromen van een onderneming. Het systeem kan daarbij suggesties geven bij beslissingen die het bedrijf moet nemen.

‘Door dit team en de technologie over te nemen, maken we onze analytics producten intelligenter en onze gebruikerservaring (user experience, ux) bevattelijker’, zo zegt vice president Peter Schlampp van Workday. ‘Dit betekent dat onze klanten nog meer kansen krijgen om hun business te verbeteren zonder door data of dikke rapporten te moeten graven.’

Stories moet op termijn Prism Analytics gaan ondersteunen. Dat is het eigen analytics-platform van Workday, dat het in handen kreeg via de overname van het bedrijf Platfora in 2016.

Workday heeft trouwens al verschillende acquisities achter de rug waarbij kunstmatige intelligentie en machine learning een terugkerend motief vormen. In januari werd SkipFlag ingelijfd, een soort ai database die zichzelf kan opbouwen op basis van interne bedrijfscommunicatie. Toen al liet het bedrijf verstaan dat het meer en meer belang zou gaan hechten aan machine learning, geavanceerde zoekmogelijkheden en natuurlijke spraak. Recent werd ook Rallyteam overgenomen, gespecialiseerd in hr-software voor grote bedrijven. Ook dit platform gebruikt machine learning om bedrijven meer inzichten te geven in hun personeelsbestand.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-19T10:06:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.