HPE 3PAR-storage komt met ai en cloudautomatisering

Dit artikel delen:

Hewlett Packard Enterprise (HPE) heeft enkele nieuwe functies voor HPE 3PAR aangekondigd. Door kunstmatige intelligentie (ai) en automatiseringsfuncties toe te voegen, moeten bedrijven meer waarde uit hun data kunnen halen, zo claimt het bedrijf.

De updates aan HPE 3PAR omvatten nieuwe voorspellende supportautomatisering met HPE Infosight, wat zorgt voor betere applicatiebeschikbaarheid in 3PAR-omgevingen. En daarnaast sterkere applicatie-automatisering voor on-premise 3PAR-infrastructuren om DevOps te versnellen voor meer productiviteit en efficiëntie.

HPE Infosight is een cloudgebaseerdaiI-platform, gebouwd op een unieke benadering voor dataverzameling en -analyse. Het voorspelt potentiële problemen en lost ze automatisch op. Bovendien zoekt het continu naar verbeteringen om storage slimmer en betrouwbaarder te maken. HPE Infosight levert 3PAR-klanten een predictive analytics framework waarin wordt geanticipeerd op problemen in de infrastructuurstack. Daarnaast worden cross-stack analytics toegevoegd zodat 3PAR-klanten performanceproblemen op kunnen lossen en de oorzaak van issues tussen storage en gehoste virtuele machines kunnen achterhalen.

Daarnaast kondigt HPE ook toolsets aan om HPE 3PAR te automatiseren en te managen in cloud-, DevOps-, virtualisatie- en containeromgevingen. Naast de bestaande integratie met Docker en Mesosphere dc/os werkt HPE 3PAR nu met Kubernetes en Red Hat Openshift. Er komt ook een nieuwe plug-in voor VMware vRealize Orchestrator, waarmee gebruikers storagemanagement snel kunnen implementeren en stroomlijnen met selfservice storageautomatisering via voorgebouwde workflows.

Ten slotte zijn er ook verbeterde native infrastructuurmanagement toolchains zodat DevOps-teams flexibeler kunnen zijn. Nieuwe voorgebouwde blueprints voor configuratiemanagementtools zijn beschikbaar voor HPE 3PAR-gebruikers. Denk hierbij aan Chef, Puppet en Ansible maar ook language software development kits Ruby en Python. Daarmee kunnen DevOps-teams storagefuncties automatiseren in eigen programmeertalen voor snellere applicatieleveringen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-30T17:34:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.