T-Systems gaat Braziliaans datacenter Atento beheren

Brazilië Rio de Janeiro

It-integreerder T-Systems tekent een tienjarige overeenkomst met het beursgenoteerde Atento om het volledige beheer over te nemen van diens datacenter in Brazilië. Daarbij worden alle business processing outsourcing (bpo)- en crm-activiteiten naar een cloudomgeving omgezet zodat Atento straks sneller en makkelijker nieuwe diensten in de markt kan zetten.

De volledige transitie naar een cloudomgeving wordt onderdeel van een meerjarenplan met grote nadruk op de beveiliging van de data van Atento. T-Systems zal drie verschillende datacenterlocaties consolideren op één T-Systems platform. Alle Atento-medewerkers die werkzaam zijn in deze datacenters komen in dienst van T-Systems.

‘Deze strategische overeenkomst met T-Systems is voor ons bedrijf een belangrijke stap vooruit in onze evolutie naar een ware digitale bpo-dienstverlener. Het uitbesteden van het beheer van ons datacenter geeft de gelegenheid ons nog meer en beter te richten op onze kernactiviteiten; klanten de beste oplossingen bieden op het vlak van klantervaringen in ons huidige digitale en zeer concurrerende landschap’, vertelt Dimitrius de Oliveira, managing director van Atento in Brazilië.

Het beursgenoteerde Atento is de grootste dienstverlener van crm- en bpo-services in Latijns-Amerika. Naar omzet zit dit Braziliaanse bedrijf in de wereldwijde top-vijf van grootste spelers op dit gebied. Atento is sinds 1999 actief in dertien landen en heeft meer dan 150.000 medewerkers. Klanten zijn veelal multinationals actief in de telecommunicatie, financiële, zorg-, retail- en overheidssector.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-01T10:19:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.