T-Systems gaat Braziliaans datacenter Atento beheren

Dit artikel delen:
Brazilië Rio de Janeiro

It-integreerder T-Systems tekent een tienjarige overeenkomst met het beursgenoteerde Atento om het volledige beheer over te nemen van diens datacenter in Brazilië. Daarbij worden alle business processing outsourcing (bpo)- en crm-activiteiten naar een cloudomgeving omgezet zodat Atento straks sneller en makkelijker nieuwe diensten in de markt kan zetten.

De volledige transitie naar een cloudomgeving wordt onderdeel van een meerjarenplan met grote nadruk op de beveiliging van de data van Atento. T-Systems zal drie verschillende datacenterlocaties consolideren op één T-Systems platform. Alle Atento-medewerkers die werkzaam zijn in deze datacenters komen in dienst van T-Systems.

‘Deze strategische overeenkomst met T-Systems is voor ons bedrijf een belangrijke stap vooruit in onze evolutie naar een ware digitale bpo-dienstverlener. Het uitbesteden van het beheer van ons datacenter geeft de gelegenheid ons nog meer en beter te richten op onze kernactiviteiten; klanten de beste oplossingen bieden op het vlak van klantervaringen in ons huidige digitale en zeer concurrerende landschap’, vertelt Dimitrius de Oliveira, managing director van Atento in Brazilië.

Het beursgenoteerde Atento is de grootste dienstverlener van crm- en bpo-services in Latijns-Amerika. Naar omzet zit dit Braziliaanse bedrijf in de wereldwijde top-vijf van grootste spelers op dit gebied. Atento is sinds 1999 actief in dertien landen en heeft meer dan 150.000 medewerkers. Klanten zijn veelal multinationals actief in de telecommunicatie, financiële, zorg-, retail- en overheidssector.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-01T10:19:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.