Ontoforce bekroond tot scale-up van het jaar

Dit artikel delen:
Winnaar

De Gentse scale-up Ontoforce, dat zich bezighoudt met het onsluiten van grote hoeveelheden data, vooral voor de farmaceutische industrie, is tot ‘Scale-up van het Jaar’ verkozen. De prijs wordt ingericht door de Vlaamse regering en uitgereikt in de marge van de verkiezing van ‘Onderneming van het Jaar’.

Ontoforce maakt software waarmee grote hoeveelheden data doorzocht kunnen worden en richt zich vooral op de farmaceutische industrie en biotech-bedrijven. Via het platform kunnen bedrijven hun interne data ontsluiten en aanvullen met publieke gegevens. Zo kan bijvoorbeeld de ontwikkeling van geneesmiddelen versneld worden. Het bedrijf, dat in 2011 werd opgericht door Hans Constandt, haalde al meer dan vijf miljoen euro op bij publieke fondsen als LRM en PMV en bij private investeerders. 

Ontoforce kreeg de prijs voor Scale-up van het Jaar uit handen van Philippe Muyters, Vlaams minister van Innovatie. Voor de Vlaamse regering is de prijs een manier om bedrijven die snel groeien te belonen voor hun inspanningen en hen aan te moedigen zo verder te gaan. Vorig jaar ging de prijs naar PlayPass, een Antwerps bedrijf dat slimme armbandjes maakt voor evenementen en festivals.  

De ‘Onderneming van het Jaar’ werd overigens Ardon, een West-Vlaams bedrijf dat diepvriesgroenten verwerkt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-17T14:59:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.