Delaware en Robovision lanceren ai-partnership

Dit artikel delen:

Het Gentse Robovision en de it-consultant Delaware gaan samen de mogelijkheden van kunstmatige intelligentie (ai) sneller bij bedrijven brengen. Delaware zal daarvoor het ‘deep learning’-platform van Robovision in zijn aanbod opnemen. De focus van dit platform ligt op het interpreteren van beelden.

De samenwerking tussen Robovision en Delaware drijft vooral op zogenaamde ‘computervisie’. Visuele inspectie en intelligente herkenning door kunstmatige intelligentie bieden in een brede waaier aan sectoren immers veel mogelijkheden om data slimmer te verwerken. Computervisie-applicaties zijn in staat om bepaalde voorwerpen visueel te herkennen in zowel opgeslagen afbeeldingen en video’s als live-beelden. De resulterende data wordt gelabeld en omgezet in inzichten die gebruikt kunnen worden om actie te ondernemen. Dat kan gaan van het beantwoorden van simpele ja-nee-vragen, het herkennen van objecten tot meer geavanceerde opdrachten zoals besluiten of een object al dan niet lijkt op een ander object.

‘Bedrijven die competitief willen blijven, moeten intelligent worden’, zegt Olivier Verberckmoes, partner bij Delaware en ai-expert. ‘Door samen te werken met Robovision, kunnen we een ai-technologie zoals ‘computer vision’ toegankelijk maken voor veel meer bedrijven.’

In de voedingsindustrie kan computervisie bijvoorbeeld de kwaliteit en de afmetingen van groenten ‘lezen’ om zo het productieproces te optimaliseren en de kwaliteit te verhogen. In de industrie kunnen productiefouten makkelijker en sneller worden opgespoord. De producten in kwestie kunnen dan vlugger uit de productielijn worden verwijderd wat de totale productie ten goede komt.

Al deze ai-technologieën maken gebruik van ‘deep learning’, wat ervoor zorgt dat het systeem slimmer wordt bij elke nieuwe opdracht die het uitvoert. Afhankelijk van het soort implementatie is er soms wel nog bijkomende kalibratie van de algoritmes of menselijke controle nodig om het proces zo efficiënt mogelijk te maken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-03-08T11:59:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.