Collibra helpt waardevolle data te ontdekken

Dit artikel delen:
Big data

De Brusselse big-dataspecialist Collibra gaat samen met Ierse computerwetenschappers een systeem ontwikkelen waarmee bedrijven waardevolle data identificeren. De samenwerking kadert in een onderzoekssamenwerking gesponsord door de Europese Commissie.

OptimusChain, zo heet het initiatief waarin Collibra samenwerkt met wetenschappers van het ADAPT Centre van het Trinity College Dublin en Dublin City University. Doel is het ontwikkelen van nieuwe technologie die bedrijfsleiders in staat moet stellen waardevolle data in hun organisaties te identificeren. Op die manier verdrinken ze niet in een niet in kaart gebrachte, risicovolle zee van data met lage waarde. Het project maakt deel uit van het Horizon 2020 Marie Skłodowska-Curie-onderzoek, onderdeel van het EDGE-programma, mogelijk gemaakt door investeringen van de Europese Commissie, Science Foundation Ireland en Collibra.

Het onderzoek moet de basis leggen voor de volgende generatie van data governance-systemen, systemen die zich richten op een optimale datadistributie in bedrijven en die de besluitvorming op basis van data vereenvoudigen.

Het Collibra-platform zal een belangrijke proeftuin zijn voor OptimusChain-technologie en Collibra-klanten zullen deelnemen aan de tests. Onderzoekers van zowel het nieuw opgerichte Collibra-onderzoekscentrum in Brussel als het hoofdkantoor in New York zullen gedurende twee jaar van onderzoek samenwerken met Ierse computerwetenschappers.

‘We zijn verheugd om samen te werken met het ADAPT Centre, een wereldwijde leider in onderzoek naar de beoordeling van data’, zegt Pieter De Leenheer, medeoprichter en chief science officer van Collibra. ‘De beoordeling van data is essentieel om efficiënte gegevensuitwisselingen tot stand te brengen. Het helpt de waarde van de data van een bedrijf te definiëren. Dat is cruciaal voor bedrijven om te begrijpen hoe en waar zij moeten investeren om het beste uit hun data te halen.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-04-18T09:30:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.