Leuvense Dataroots verdubbelt in omvang

Dit artikel delen:
Contract ondertekenen

De Leuvense ai- en machine learning-startup Dataroots gaat nog voor eind september veertien mensen in dienst nemen. Daarmee verdubbelt het bedrijf in een klap zijn personeelsbestand. Dataroots zegt de komende jaren te willen uitgroeien tot een compleet competence center in ai.

Dataroots werd in 2016 opgericht door Bart Smeets en Jonas Tundo. ‘Sinds begin 2019 tekenden reeds veertien nieuwe medewerkers een contract’, vertelt Smeets. ‘Zes hiervan gaan later aan de slag in september. In totaal zullen we dan met 28 zijn, een verdubbeling van ons team.’

De nieuwe aanwinsten werden geselecteerd uit 350 kandidaten. Dataroots was vooral op zoek naar data scientists, maar er werden ook een aantal data engineers aangeworven. ‘Er is momenteel een groot aanbod van data scientists op de arbeidsmarkt, mede door het feit dat universiteiten hiervoor specifieke opleidingen aanbieden. Geschikte data engineers vinden is een heel ander verhaal’, aldus Smeets.

‘De nieuwe krachten krijgen eerst twee à twee weken op locatie intensieve coaching in de theorie en praktijk door onze eigen experts. Het gaat hem hier niet alleen om de materie, het is ook en vooral een teambuildingmoment’, legt Pablo Cogis, team lead bij Dataroots uit. ‘Ook communicatietraining is heel belangrijk want onze mensen werken tenslotte als consultants. Zo leren ze resultaten presenteren, communiceren met stakeholders ... Vervolgens wordt er samen met de nieuwkomers op basis van hun achtergrond en interesse een focus bepaald op vlak van technologie en methodologie die in de komende maanden meer wordt uitgediept.’

Het aantal aanwervingen dat Dataroots dit jaar doorvoert is aanzienlijk, maar noodzakelijk, klinkt het. De startup is nu nog vooral actief in de financiële sector, maar wil graag snel ook naar andere sectoren uitbreiden en uitgroeien tot een competence center op vlak van ai. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-26T10:16:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.