Capgemini komt met eigen ai-platform

Capgemini lanceert Ciap, zijn intelligent automation platform. Dat moet bedrijven toelaten om snel automatiseringsprojecten te implementeren en ‘innovatie en transformatie in de hele organisatie, over applicaties, it en bedrijfsvoering heen, te stimuleren’, zo schrijft de Franse it-consultant in een persbericht.

Capgemini omschrijft Ciap als een doelgericht, plug and play-platform dat bedrijven in staat stelt om van losstaande initiatieven over te stappen naar een bedrijfsbrede automatiseringsaanpak. Het maakt geïntegreerde end-to-end automatisering mogelijk voor applicaties, it en bedrijfsactiviteiten en versnelt de automatisering.

De consultants onderzochten recent de kostenbesparingen die automatisering kan meebrengen en kwamen op een wereldwijd bedrag van 32 à 165 miljard dollar. Toch blijkt slechts 16 procent van de bedrijven momenteel op grote schaal gebruik te maken van meervoudige toepassingen. Een gebrek aan het juiste personeel, begrip bij het middenmanagement en budgetten zijn daar debet aan. Vaak blijken ondernemingen ook niet goed de voordelen van automatisering te beseffen en is er te weinig coördinatie tussen verschillende afdelingen om er optimaal van te kunnen profiteren. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-23T12:11:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.