Esri helpt NatGeo-genootschap bij natuurbeheer Afrika

Arcgis-platform speelt sleutelrol

Dit artikel delen:

Om bedreigingen voor de wereldwijde biodiversiteit het hoofd te bieden, intensiveert de National Geographic Society de samenwerking met het geo-technologiebedrijf Esri. Het accent ligt op de inzet van diens Arcgis-platform bij het beheer van beschermde Afrikaanse gebieden.

Het Arcgis-platform – waarbij ‘gis’ staat voor geografisch informatiesysteem – helpt organisaties om kaarten te ontwikkelen, daarop geografische analyses uit te voeren en vervolgens tot nieuwe inzichten te komen. De National Geographic Society (NGS) hoopt nu dat de intelligente tool helpt om het effect van toenemende stroperij, ontbossing en klimaatverandering in beschermde Afrikaanse gebieden te onthullen, met als doel tot een set oplossingen voor het beheer in die gebieden te komen.

Of zoals de partijen het noemen: Arcgis Solutions for Protected Area Management (PAM) stelt beheerders van beschermde gebieden in staat sneller en effectiever op bedreigingen te reageren, de menselijke impact op habitat en soorten te minimaliseren en de effectiviteit van beschermingsmaatregelen in beschermde gebieden juist te maximaliseren.

Sterke punten

De NGS zet zich in voor geografie, archeologie en natuurwetenschap, de promotie en het behoud van milieu en geschiedenis en de studie van de wereldcultuur en geschiedenis. President en ceo van de non-profitorganisatie, Tracy Wolstencroft, kondigde het partnerschap met Esri aan tijdens de Esri User Conference in San Diego. ‘Esri en National Geographic delen beide een basis van mapping en educatie, maar hebben ook unieke sterke punten. De kracht van Esri is technologie, die van het genootschap exploratie en verhalen vertellen. Als we die sterke punten benutten, kunnen we een ongelooflijke impact hebben.’

Voor Jack Dangermond, oprichter en president van Esri, dat zijn hoofdkantoor in de VS heeft en een dochteronderneming in Nederland kent, is behoud altijd een fundamenteel onderdeel van de missie van zijn bedrijf geweest. ‘We zijn vereerd om lid te worden van de NGS. Zo kunnen we van geospatiale technologie een wijdverbreid hulpmiddel maken bij het beschermen van vitale ecosystemen over de hele wereld.’

Overigens heeft Esri de National Geographic-kaart in Arcgis, die sinds 2012 standaardonderdeel uitmaakt van de set basiskaarten, geüpdatet. De kaart is nu opgebouwd als vectorkaart, waardoor wereldwijd is in te zoomen tot straatniveau zonder in te boeten op de scherpte van het beeld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-08-23T08:30:00.000Z Cees Visser


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.