Tangent Works haalt twee miljoen op

Dit artikel delen:
Investering

De Gooikse dataspecialist Tangent Works heeft twee miljoen euro opgehaald bij het Londense durfkapitaalfonds Force Over Mass. Dat meldt Trends. Het bedrijf bouwt ai-software die onmiddellijk kan inspelen op grote veranderingen in datasets.

Tangent Works werd in 2013 opgericht door Henk De Metsenaere en de Slowaakse experts in artificiële intelligentie (ai) Jan Dolinsky en Milan Garbiar. Ze bouwen algoritmes op basis van het wiskundige principe van ‘informatiegeometrie' waarmee ze erg snel voorspellingen kunnen maken op basis van data die voortdurend verandert. De wiskundige processen daarachter kan het bedrijf terugbrengen van uren naar seconden.

Tangent Works wil door de investering wereldwijd groeien en klanten in meer bedrijfssectoren vinden. Tot nog toe was de onderneming vooral in de energiesector actief, waar het klanten hielp om energieprijzen te monitoren. Het werkt samen met technologiepartners als Microsoft, Amazon en Alteryx.

Force Over Mass is een Londens investeringsfonds dat werd opgezet door twee Vlamingen: Wouter Volckaert en Filip Coen. Het investeert in technologieën als robotica, cloud-computing, ai en big data. Tangent Works kreeg eerder al een investering van het fonds Saffelberg van Jos Sluys (ex-Arinso).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-04-20T09:56:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.