Tangent Works haalt twee miljoen op

Dit artikel delen:
Investering

De Gooikse dataspecialist Tangent Works heeft twee miljoen euro opgehaald bij het Londense durfkapitaalfonds Force Over Mass. Dat meldt Trends. Het bedrijf bouwt ai-software die onmiddellijk kan inspelen op grote veranderingen in datasets.

Tangent Works werd in 2013 opgericht door Henk De Metsenaere en de Slowaakse experts in artificiële intelligentie (ai) Jan Dolinsky en Milan Garbiar. Ze bouwen algoritmes op basis van het wiskundige principe van ‘informatiegeometrie' waarmee ze erg snel voorspellingen kunnen maken op basis van data die voortdurend verandert. De wiskundige processen daarachter kan het bedrijf terugbrengen van uren naar seconden.

Tangent Works wil door de investering wereldwijd groeien en klanten in meer bedrijfssectoren vinden. Tot nog toe was de onderneming vooral in de energiesector actief, waar het klanten hielp om energieprijzen te monitoren. Het werkt samen met technologiepartners als Microsoft, Amazon en Alteryx.

Force Over Mass is een Londens investeringsfonds dat werd opgezet door twee Vlamingen: Wouter Volckaert en Filip Coen. Het investeert in technologieën als robotica, cloud-computing, ai en big data. Tangent Works kreeg eerder al een investering van het fonds Saffelberg van Jos Sluys (ex-Arinso).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-04-20T09:56:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.