Opslagexpert Qumulo haalt 125 miljoen dollar op

Dit artikel delen:

De Amerikaanse opslagspecialist Qumulo heeft in een nieuwe financieringsronde 125 miljoen dollar losgeweekt bij investeerders. De waardering van het bedrijf tikt nu af op 1,2 miljard dollar.

Qumulo gebruikt deze investering om wereldwijd nieuwe markten aan te boren en nieuwe strategische partnerschappen te smeden, zo zegt het bedrijf in een persbericht. Ook besteden ze het geld aan innovatie bij het beheer van big data in multicloud-omgevingen. Ze willen dit democratiseren en naar een groter publiek brengen.

‘We zien een snelgroeiende vraag van content-makers’, meldt ceo Bill Richter. ‘Van de artiesten die Hollywood-blockbusters maken, tot onderzoekers die wereldwijde pandemieën oplossen en ingenieurs die raketten naar de ruimte sturen. Qumulo heeft vandaag de dag het vertrouwen om meer dan 150 miljard bedrijfskritische bestanden te beheren.’ Onder de klanten bevinden zich Shell, Hyundai, Capsilon (onderdeel van Ellie Mae), Progenity, Vexcel en Cinesite.

De financieringsronde werd in goede banen geleid door het fonds BlackRock. Andere deelnemers in de participatie zijn onder meer Highland Capital Partners, Madrona Venture Group, Kleiner Perkins en de nieuwe investeerder Amity Ventures.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-21T10:33:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.