Holding Sofina stapt in data-expert Collibra

Dit artikel delen:

De beursgenoteerde holding Sofina stapt in het Brusselse big-databedrijf Collibra. Het bedrijf heeft een 'minderheidsbelang verworven via derden'. Wie dat zijn, over welk bedrag het gaat of hoe groot het belang precies is, geven beide partijen echter niet prijs.

Collibra werd in 2008 opgericht als spin-off van de VUB en haalde al enkele honderden miljoenen op bij investeerders. In april van dit jaar nog ruim 112 miljoen dollar bij een consortium van Amerikaanse investeringsmaatschappijen. Het is ook de eerste Belgische unicorn, een bedrijf met een waardering van meer dan een miljard dollar. Er werken in totaal zo’n zeshonderd mensen bij het bedrijf.

Met het saas-platform van Colibra kunnen bedrijven efficiënt grote hoeveelheden data beheren en ontsluiten en deze aanwenden bij het nemen van belangrijke beslissingen. Collibra is wereldwijd actief, met kantoren in de VS, België, Australië, Tsjechië, Frankrijk, Polen en het Verenigd Koninkrijk.

Nu maakt dus ook de holding Sofina (van de familie Boël) bekend dat het in Collibra stapt. ‘Collibra is een van de meest succesvolle technologiebedrijven in België, en zijn aanhoudende marktleiderschap op het gebied van data intelligence, met sterke groei in de afgelopen jaren, maakt dat het bedrijf een natuurlijke fit heeft met Sofina', zegt Harold Boël, ceo van Sofina

De geschiedenis van Sofina gaat ruim 120 jaar terug, terwijl de holding meer dan zeven miljard euro beheert. De laatste jaren investeert Sofina in technologiebedrijven. Zo heeft het belangen in Byju’s (een Indische studie-app), Vinted (online-verkoop van tweedehands kleding), Pine Labs (fintech) en Graphcore (ai-chips).  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-10-28T10:27:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.