Subaru verhoogt veiligheid op weg via eigen ai-studio

Dit artikel delen:
auto rijhulp camera eyesight

Het Japanse industriële autoconcern Subaru opent in Tokio een ontwikkelingsstudio rond kunstmatige intelligentie. Het Subaru Lab werkt aan beeldherkenningstechnieken voor de veiligheidssystemen in wagens.

Subaru gaat met het lab vooral de ontwikkeling van eye-sight-camera’s en bijhorende ai-toepassingen een zetje geven. De bedoeling is sneller te kunnen schakelen in het ontwikkelen, produceren en optimaliseren van bestaande en nieuwe veiligheidssystemen voor auto's.

Het ontwikkelen van in-house-veiligheidssystemen behoort tot de kernmissie van Subaru, zegt het bedrijf. Data worden via testritten verzameld vanuit alle hoeken van de wereld, van Siberië tot de woestijn. Tegelijkertijd wordt onderzocht of de technologie natuurlijk aanvoelt en of ze voldoet aan de behoeften van mensen. Deze cyclus gebeurt niet alleen in het Subaru Lab, maar ook in realistische omstandigheden overal ter wereld. 

Het nieuwe lab zal niet enkel eigen technologie ontwikkelen, het moet het voor Subaru ook makkelijker maken om sneller partnerships op te zetten, met bijvoorbeeld it-bedrijven. Een partnership is al concreet. Xilinx, leverancier van chips voor de auto-industrie, gaat processoren leveren die de volgende generatie van de eye-sight-camera’s zal aandrijven. De chips produceren een zeer nauwkeurig 3d-beeld die de auto bijvoorbeeld laat remmen nabij kruispunten of zelfstandig laat rijden op de autosnelweg. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-11-26T11:31:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.