SentinelOne neemt Amerikaanse Scalyr over

Dit artikel delen:

Het Amerikaanse beveiligingsbedrijf SentinelOne heeft het eveneens Amerikaanse Scalyr overgenomen. SentinelOne wil de data-analytische specialist inzetten voor beveiligingsdoeleinden en heeft daarvoor 155 miljoen dollar over. Dat melden Amerikaanse media.

Scalyr bouwt een saas-tool die grote hoeveelheden machine- en applicatiegegevens in realtime verzamelt en verwerkt. Die data zijn te onderzoeken en doorzoeken, waarna de juiste acties eraan zijn te koppelen. Het platform van Scalys voert dit bovendien op hoge snelheden uit en en staat in verband met de ai-engines van SentinelOne.

‘De big-datatechnologie van Scalyr is perfect voor use-cases van extended detection and response (xdr), waarbij terabytes aan gegevens over meerdere systemen worden opgenomen en met machinesnelheid worden gecorreleerd. Zo kunnen beveiligingsprofessionals beschikken over bruikbare informatie om dreigingen autonoom te detecteren, erop te reageren en te verminderen’, zegt ceo Tomer Weingarten van SentinelOne. Volgens Weingarten kan SentinelOne zijn klanten zo ‘proactieve operationele inzichten vanuit een security-first perspectief’ bieden.  

Scalyr werd in 2011 opgericht door Steve Newman, de man achter de tekstverwerker Writely die aan Google werd verkocht en de basis vormde voor Google Docs. Newman bleef nog een tijd aan de slag bij Google en begon daarna met Scalyr. Dat bedrijf telt nu 45 werknemers. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-02-11T11:10:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.