Zweedse SDS neemt Belgische Riaktr over

Dit artikel delen:
Puzzel

Het Zweedse SDS (Seamless Distribution Systems) heeft het Brusselse Riaktr overgenomen. Dat meldt De Tijd. Riaktr maakt big-datasoftware waarmee telecombedrijven zowel hun verkoop als hun infrastructuur kunnen optimaliseren.

Riaktr werd opgericht in 2009 en bouwt software waarmee telecombedrijven, op basis van data, strategische beslissingen kunnen nemen, bijvoorbeeld over de beste plek om nieuwe zendmasten te plaatsen. Proximus, Orange, Vodafone en Deutsche Telekom zijn klant. SDS is een in Zweden gevestigd softwarebedrijf gespecialiseerd in mobiele betaaldiensten voor telecomoperatoren, distributeurs, kleinhandelaars en consumenten. Het bedrijf is in zestig landen aanwezig. 

De verkopers zijn drie kapitaalfondsen: GIMV (Gewestelijke Investeringsmaatschappij Vlaanderen), Fortino Capital en Endeit Capital. ‘In de afgelopen jaren heeft Riaktr twee producten ontwikkeld die nu volwassen zijn en klaar om te schalen over verschillende markten’, zegt Riaktr-ceo Sébastien Leempoel. ‘SDS is de perfecte partner voor Riaktr om toegang te krijgen tot nieuwe regio's en onze groei te versnellen.'

Riaktr zette vorig jaar net geen vijf miljoen euro om en hield daar een brutobedrijfswinst van 1,33 miljoen euro aan over. De exacte overnameprijs is onbekend, maar SDS gaf een obligatielening van 19,6 miljoen euro uit, onder meer om de transactie te financieren, zo meldt de website van de Zweedse groep.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-05-12T10:11:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.