DataRobot scoort 300 miljoen en koopt Algorithmia

Dit artikel delen:

Het Amerikaanse ai-bedrijf DataRobot heeft een nieuwe kapitaalinjectie van driehonderd miljoen dollar gekregen van investeerders. Het bedrijf kondigt meteen ook de overname van machine learning-startup Algorithmia uit Seattle aan.

Met de investering wordt DataRobot gewaardeerd op 6,3 miljard dollar, meer dan het dubbele van de waardering ten opzichte van de vorige investeringsronde. De Series G-ronde werd geleid door Altimeter Capital en Tiger Global. Verder stapten Counterpoint Global (Morgan Stanley), Franklin Templeton, ServiceNow Ventures en Sutter Hill Ventures in als nieuwe investeerders.

Het Augmented Intelligence-platform van DataRobot wordt gebruikt door ongeveer een derde van alle bedrijven uit de Fortune 50. Het kan ingezet worden voor bijvoorbeeld het creëren van betere producten, het verbeteren van klantrelaties, het nauwkeuriger voorspellen van de vraag en het verlagen van de kosten.

Algorithmia, dat door DataRobot wordt ingelijfd, werd opgericht in 2013 en is gevestigd in Seattle. Aanvankelijk ontwikkelde het bedrijf een soort marktplaats voor ai-algoritmen die door bedrijven in hun eigen toepassingen konden ingeschoven worden. Enkele jaren later verschoof de focus naar het gericht aanbieden van machine learning-modellen voor grote bedrijven. Op die manier bedrijven die algoritmes snel en efficiënt in hun eigen software integreren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-07-28T14:39:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.