Brusselse Collibra is vijf miljard dollar waard

Dit artikel delen:

De Brusselse big-dataspecialist Collibra krijgt bij zijn nieuwste investeringsronde een waardering van vijf miljard dollar mee. Dat schrijft De Tijd. Daarmee is Collibra met voorsprong de waardevolste tech-startup van België.

Collibra gaat bij de nieuwe kapitaalronde zo’n 250 miljoen dollar ophalen bij het Amerikaanse fonds Sequoia, dat vorig jaar instapte en nu opnieuw investeert. De investering maakt dat Collibra op vijf miljard dollar wordt gewaardeerd, dubbel zoveel als bij de vorige geldronde in april 2020.

Collibra stoot zo het Waalse Odoo opnieuw van de eerste plaats. De erp-specialist kreeg vorige zomer bij een kapitaalronde een waardering van 2,4 à drie miljard dollar. Verder zijn er in België niet zo gek veel unicorns (techbedrijven met een waarde boven het miljard). Naast Odoo en Collibra is er enkel het webhostingbedrijf TeamBlue (ex-Combell) dat zich tot dat selecte kransje mag rekenen, aldus De Tijd. De softwarebedrijven Deliverect en Showpad zijn op weg om zich bij die club aan te sluiten.

Collibra werd in 2008 opgericht als een spin-off van de VUB. Met zijn saas-platform kunnen bedrijven efficiënt data beheren en ontsluiten en deze aanwenden bij het nemen van belangrijke beslissingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-10-01T10:18:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.