Collibra haalt 250 miljoen dollar op

Dit artikel delen:

Het Brusselse big data-bedrijf Collibra heeft opnieuw een financieringsronde achter de rug (een Series G). Sequoia Capital Global Equities en Sofina leidden de ronde, samen met nieuwe en bestaande investeerders. Collibra wordt nu gewaardeerd op 5,25 miljard dollar.

Die waardering betekent meer dan een verdubbeling betekent ten opzichte van de vorige waardering van het bedrijf van 2,35 miljard dollar, die in april 2020 werd aangekondigd. Naast Sequoia en Sofina stopten ook een nieuwe investeerder, Tiger Global Management en bestaande investeerders Battery Ventures, CapitalG, Dawn Capital, Durable Capital Partners LP, Iconiq Capital en Index Ventures het bedrijf geld toe. 

Collibra heeft een snelle groei doorgemaakt en veel nieuwe klanten aangetrokken. Daarnaast heeft het bedrijf zijn internationale expansie versneld in belangrijke verticale markten zoals financiële diensten, overheid, productie en gezondheidszorg, wat heeft bijgedragen aan recordprestaties in 2021.

Ecosysteem

Met het nieuwe geld wil het bedrijf zijn Data Intelligence Cloud blijven verbeteren, een platform voor de ontsluiting van data. Als cloud-native saas-platform maakt Collibra gebruik van een edge-cloud architectuur, open apiI's en analytics-technologie om verbinding te maken met databronnen, bedrijfsapplicaties, data science- en bi-tools op één centrale locatie.

Daarnaast moet ook het ecosysteem rond dit platform verder verbreed en verdiept worden. AWS en Google Cloud werken al met Collibra als partner voor oplossingen rond data governance, data catalogering en -mapping en data privacy. Collibra zal bestaande partnerships in hun ecosysteem uitbreiden, waaronder platform- en oplossingsleveranciers AWS, Google Cloud, Snowflake en Tableau. 

Om de groei van het bedrijf te ondersteunen, wil Collibra zijn aanwezigheid wereldwijd uitbreiden en personeel aannemen voor engineering, verkoop, support en productontwikkeling. Het bedrijf verwacht de huidige omvang van zijn wereldwijde personeelsbestand (een duizendtal mensen) tegen 2023 te verdubbelen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-11-09T15:11:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.