Collibra-ceo is Innovator van het Jaar

Dit artikel delen:
Collibra

Felix Van de Maele.

De alumni van de businessschool Insead hebben Felix Van de Maele, topman van de big-dataspecialist Collibra, verkozen tot Innovator van het Jaar. Van de Maele wordt bekroond voor ‘de visionaire manier waarop hij een bedrijf heeft uitgebouwd rond dataverwerking en inzichten en voor het impressionante groeiparcours dat van Collibra een wereldleider heeft gemaakt’.

De Innovator Prize wordt sinds 1986 uitgereikt door de Insead Alumni Association Belgium, een vereniging met in ons land meer dan drieduizend leden. Zij volgden allen een opleiding aan de vermaarde businessschool, die een Europese campus heeft in het Franse Fontainebleau. De prijs gaat naar een ondernemer of wetenschapper die ‘een rolmodel is inzake innovatie’. 

De jury besliste om hem dit jaar toe te kennen aan Felix Van de Maele. Zijn bedrijf heeft sinds de start in 2008, als spin-off van de VUB, een stevig trackrecord neergezet. ‘Het is een eer omdeze award in ontvangst te nemen en erkend te worden voor Collibra’s evolutie’, reageert Van de Maele.

Hij vervoegt op de erelijst van de Innovator Prize onder meer Pattie Maes (professor MIT), Jef Colruyt (Colruyt Group), Christine Van Broeckhoven (UAntwerpen), Nicolas Saverys (Exmar), Paul Stoffels en Rudi Pauwels (destijds Tibotec-Virco), Eddy Van Belle (Puratos) en Roger Van Overstraeten (Imec).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-11-18T10:30:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.