Altair neemt World Programming over

Dit artikel delen:

Het Amerikaanse Altair heeft World Programming overgenomen, een bedrijf uit het Verenigd Koninkrijk gespecialiseerd in data analytics. Via het platform van World Programming kunnen verschillende programmeertalen voor data science, waaronder Python, R en de SAS-taal, binnen een enkele omgeving gebruikt worden.

WPS Analytics, zo heet het platform van World Programming dat Altair mee inlijft. Het heeft volledig geïntegreerde ondersteuning van de SAS-taal en ondersteuning voor SQL, Python, R en Hadoop en het uitwisselen van gegevens, allemaal binnen een programma. Het biedt toegang tot meerdere bronnen waaronder big data lakes, de cloud en mainframes. 

World Programming heeft wereldwijd zo’n vijfhonderd zakelijke klanten, veelal grote bedrijven, waaronder financiële dienstverleners, spelers uit de gezondheidszorg, productie, telecommunicatie, detailhandel, energie en consumentenproducten.

‘Wij zien deze overname als een belangrijke kans om bedrijven te helpen bij de transitie naar hybride architecturen, gebaseerd op moderne open technologieën en talen, terwijl het beste van bestaande technologie, zoals de SAS-taal, worden behouden’, zegt Altair-topman James Scapa. De software van World Programming wordt geïntegreerd in het Altair-aanbod van oplossingen voor data analytics en komt beschikbaar via Altair Units. Via dit licentiemodel krijgen klanten toegang tot de volledige softwareportfolio van Altair.

Altair heeft zo’n tweeduizend mensen in dienst in zijn hoofdkantoor in Troy, Michigan. Het heeft daarnaast meer dan zeventig kantoren in 24 landen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-12-20T21:11:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.