Cisco wordt software-grootmacht na deal met Splunk

Dit artikel delen:

Cisco neemt Splunk over, leverancier van een platform om data te monitoren en veilig te houden. De Amerikaanse gigant op gebied van routers, switches en andere netwerkapparatuur wil beter beslagen ten ijs komen in het ai-tijdperk.

Na de opbouw van een eigen software-divisie en een serie kleinere acquisities gaat Cisco met het inlijven van Splunk nu een belangrijke rol pakken in de softwaremarkt. Met hyper-connectiviteit, ai en toenemende cyberdreiging neemt de waarde van data toe, zo verklaarde Cisco-topman Chuck Robbins de deal. Volgens hem ontstaan er met de overname van Splunk geen enkele doublures met Cisco’s huidige aanbod van software.

Splunk valt te omschrijven als een big data-tool die met alle soorten data raad weet. Deze software kan naast realtime-machinedata ook snel grote hoeveelheden historische data analyseren, of die nu on-premise dan wel in de cloud staan.

De komst van generatieve ai vergroot de behoefte bij klanten om meer met data te doen. Cisco wil die bedrijven helpen om waarde uit hun data te halen en die ook goed beveiligd te houden.

Grootste deal

Voor Cisco is het de grootste deal uit zijn lange geschiedenis van overnames. Voor Splunk wordt 28 miljard dollar neergeteld. Dat is een premie van 31 procent boven de slotkoers van woensdag van het aandeel Splunk. Cisco was er al langer op gebrand om Splunk aan zijn software-divisie toe te voegen. Begin 2022 had Cisco twintig miljard dollar voor Splunk over. Maar het bedrijf uit San Francisco wees dat bod af, zo berichtte de zakenkrant Wall Street Journal destijds.

Verwacht wordt dat de deal volgend jaar september zijn beslag kan krijgen. Mededingingsautoriteiten moeten nog hun goedkeuring geven. Maar wat dat betreft worden geen problemen voorzien.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-09-22T11:42:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.