Investeerder Thoma Bravo koopt Qlik

Qlik, de van oorsprong Zweedse leverancier van software voor business intelligence en analytics, komt in handen van de Amerikaanse investeerder Thoma Bravo. Die heeft maar liefst drie miljard dollar over voor alle uitstaande aandelen van het nu nog aan de Nasdaq genoteerde bedrijf. De transactie wordt naar verwachting afgerond in het derde kwartaal van 2016.

Met de investeerder aan boord wil Qlik sneller groeien en zijn softwareplatform voor data-analyses en -visualisatie wereldwijd uitbreiden.

Volgens topman Lars Björk is de keuze op Thoma Bravo als investeerder gevallen vanwege de staat van dienst op het vlak van investeringen in technologiebedrijven, waarbij het langetermijnbelang voorop staat. De investeerder heeft onder andere de it-bedrijven Compuware, Dynatrace, Riverbed, Attachmate, Solarwinds en Landesk in eigendom.

Orlando Bravo, een van de managing partners van Thoma Bravo, ziet in de markt een grote vraag naar oplossingen voor data-analyses. Hij verwacht dat Qlik vanuit een sterke marktpositie met zijn innovatieve oplossingen hierbij een toonaangevende rol kan spelen.

Bij het in 1993 opgerichte bedrijf werken inmiddels ruim tweeduizend mensen, verdeeld over kantoren in 24 landen. Qlik, werkend via een netwerk van zeventienhonderd partners, claimt 36.000 klanten te bedienen in zo’n honderd landen. Het hoofdkwartier van Qlik staat in Radnor, Pennsylvania.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-06T10:17:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.