Negen miljoen extra kapitaal voor NGData

Investering

De Gentse big data-specialist NGData heeft voor de tweede keer in twee jaar negen miljoen euro opgehaald, zo meldt De Tijd. Met het geld wil het bedrijf de internationale groei financieren.

NGData kon in 2015 al negen miljoen euro ophalen en doet daar nu nog eens bijna 9,5 miljoen bij. De totale kapitalisatie tikt daarmee op 27 miljoen af. Het grootste deel van de kapitaalverhoging komt van IDinvest Partners, een Franse investeerder die banden heeft met de verzekeringsgroep Allianz. De andere aandeelhouders volgen om hun belang niet te laten verwateren, daaronder onder meer Michel Akkermans en Jurgen Ingels (ex-Clear2Pay). 

NGData wil met het nieuwe geld de internationale expansie een zetje geven en het verkoopteam uitbreiden. Zeker in onze buurlanden en de V.S. is er nog ruimte voor expansie, denkt ceo en medeoprichter Luc Burgelman. Ook overnames worden door de topman niet uitgesloten, zowel om mensen als innovaties binnen te halen.

Het sterproduct van NGData is Lily Enterprise, een softwaretool om grote hoeveelheden klantengegevens te analyseren en te valoriseren. Op die manier kunnen klanten bijvoorbeeld gepersonaliseerde aanbevelingen gegeven worden. Momenteel maken veel banken al gebruik van de software, onder meer Belfius, ABN Amro en Welch Fargo. Maar ook onder meer De Persgroep, Telenet en Essent gebruiken de software.

NGData haalde in 2014 een omzet van vijf miljoen euro. Recentere cijfers worden niet vrijgegeven. Burgelman wil enkel kwijt dat het bedrijf zo’n 70 procent per jaar groeit. Er staan nu zo’n honderd mensen op de loonlijst.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-01-05T08:45:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.