Qlik neemt geografische softwareleverancier over

Business intelligence-toepassing QlikView.

Qlik, de van oorsprong Zweedse leverancier van software voor business intelligence en analytics, neemt Idevio over. Dit eveneens Zweedse bedrijf was eerder een partner van Qlik en levert geografische software en diensten. Door de overname wil Qlik zijn bestaande kaartfunctionaliteit uitbreiden. Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

Gebruikers van de Qlik-diensten Qlik Sense en QlikView kunnen dankzij de overname kaarten toevoegen aan applicaties, waarbij relevante geo-data automatisch wordt opgehaald. Door vervolgens visualisaties over de kaarten te leggen, kunnen zij volgens de bi-leverancier ‘het complete verhaal dat schuilgaat in hun data’ ontdekken. Drill-down functies maken het vervolgens mogelijk om bruikbare informatie te halen uit kaarten die veel informatie bevatten en bestaan uit miljoenen datapunten.

Clouddienst en IoT

Onderdeel van de overname is de clouddienst van Idevio, GeoAnalytics. Deze dienst is inzetbaar om geo-data in combinatie met niet-geografische data te analyseren. Deze oplossing kan gebruikt worden voor diverse scenario’s, zoals vaststellen wat de beste winkellocaties zijn, het inzichtelijk maken van de omzet per postcodegebied en het berekenen van de levertijden.

Anthony Deighton, cto bij Qlik: ‘Technologieën zoals internet of things genereren enorm veel locatie-data. De toenemende populariteit van deze technologie zorgt er echter voor dat veel organisaties uitdagingen ondervinden met het verzamelen en inzetten van al deze data. Wij willen een partner zijn die organisaties helpt om deze geo-data te analyseren en dat is mogelijk met de oplossingen van Idevio.’

Nieuwe functionaliteit

Een uitgebreide integratie met Qlik Sense staat gepland voor de tweede helft van 2017. IdeveoMaps, dat Idevio GeoAnalytics voor Qlik Sense en QlikView omvat, gaat verder onder de naam Qlik GeoAnalytics en is per direct verkrijgbaar.

Qlik is in 1993 opgericht. Bij het bedrijf werken inmiddels ruim tweeduizend mensen, verdeeld over kantoren in 24 landen. Qlik, werkend via een netwerk van zeventienhonderd partners, claimt 36.000 klanten te bedienen in zo’n honderd landen. Het hoofdkwartier van Qlik staat in Radnor, Pennsylvania. Het bedrijf kwam vorig jaar in handen van de Amerikaanse investeerder Thoma Bravo. Deze investeerder heeft onder andere de it-bedrijven Compuware, Dynatrace, Riverbed, Attachmate, Solarwinds en Landesk in eigendom.

Idevio is in 2002 opgericht en werd in 2005 een belangrijke leverancier voor het Zweedse leger. Bij de onderneming, gevestigd in Gothenburg, werken zo’n negen medewerkers. Het bedrijf staat onder leiding van ceo Patric Nordström.

Het nieuwe Qlik GeoAnalytics

Qlik GeoAnalytics

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-01-20T09:57:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.