Belgische voetbalbond in zee met Scisports

De Belgische voetbalbond KBVB gaat een samenwerking aan met het Nederlandse Scisports. De bond gaat de data en tools van Scisports gebruiken in de voorbereiding op en tijdens het Wereldkampioenschap in Rusland.

Met de overeenkomst wil de KBVB de ‘best mogelijke omstandigheden creëren voor de technische staf en spelers richting en tijdens het WK’, zo klinkt het in een persbericht. Scisports creëerde een index (Sciskill Index) om de kwaliteit en potentie van meer dan tweehonderdduizend voetbalspelers ter wereld te bepalen. Hun online platform Insight geeft alle beschikbare spelers van een bepaald niveau of potentie weer. De software bevat selectie- en vergelijkingstools om up-to-date te blijven over alle professionele spelers in de wereld met speciale aandacht voor die spelers die voldoen aan bepaalde criteria.

Hun nieuwste tool heet Balljames. Het is het eerste geïntegreerde spelervolgsysteem dat in realtime volledig automatisch data kan genereren van voetbalwedstrijden.  

Giels Brouwer, ceo van Scisports: ‘In een tijd dat ik teleurgesteld ben vanwege het mislopen van het WK door het Nederlands elftal, maakt het me trots dat Scisports aanwezig is op het hoogste wereldvoetbal podium. Na de reeds bestaande samenwerkingen met internationale en ook Belgische clubs is het natuurlijk een grote stap voor ons om met de Rode Duivels te werken.’

Vorige week nog werd bekend dat ook KV Mechelen een overeenkomst met Scisports heeft afgesloten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-02T10:26:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.