AXI neemt LoQutus en Groud lion over

Contract ondertekenen

Het Belgisch-Nederlandse ict-bedrijf AXI breidt verder uit met de overname van LoQutus en Ground lion. Op die manier wil het zijn positie op de Belgische en Nederlandse markt versterken.

Het snelgroeiende LoQutus werd in 2002 opgericht door Joachim Vanden Brande en was sedert 2004 onderdeel van het business consulting bedrijf Möbius Groep. Het houdt zich bezig met het begeleiden van organisaties die strategisch en operationeel voor een digitale transformatie staan. De vijfenveertig medewerkers van LoQutus zijn gespecialiseerd in integratie, slimme processen, intelligente analyses en  inzicht- en informatiemanagement.

Ground lion vindt zijn oorsprong binnen LoQutus. Als spin-off ondersteunt het in 2014 opgerichte bedrijf kenniswerkers door hun kennisintensieve processen transparant en opvolgbaar te maken. Hiertoe ontwikkelde het een oplossing voor ‘adaptive case management’ met gebruik van de opkomende CMMN-standaard voor process modeling. Het telt vijftien medewerkers.

'De opname van LoQutus en Ground lion in de AXI-groep past volledig bij onze groeiambities', aldus Paul Peeters, ceo bij AXI. 'Door onze krachten te bundelen, kunnen we zowel de klanten van AXI, LoQutus als Ground lion beter bedienen en hoogkwalitatieve producten en services aanbieden. We vergroten onze voetafdruk in de basissectoren van AXI: overheid, zorg, retail en TSI. En we stellen de binnen LoQutus aanwezige Microsoft-expertise graag ten dienste van al onze klanten. Hetzelfde geldt voor de binnen Ground lion aanwezige case management-expertise.'

Joachim Vanden Brande, ceo bij LoQutus en Ground lion, blijft ook na de overname op post.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-08T09:45:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.