Qlik neemt big data-specialist Attunity over

Het van oorsprong Zweedse Qlik, dat software voor data-analyse bouwt, neemt het Israëlische Attunity over, dat zich met big data-management bezighoudt. De deal heeft een waarde van 560 miljoen dollar.

De overname van Attunity, met zijn hoofdkwartier in Pennsylvania, volgt kort na de Qliks overname van Podium Data en de lancering van Qlik Data Catalyst. Attunity biedt datastreaming via meerdere platformen, wat meer mogelijkheden biedt voor de overstap naar de cloud en het gebruik van realtime-analyses. ‘Met de overname versterkt Qlik zijn positie met uitgebreide vaardigheden op het gebied van enterprise data management en een ervaren team van professionals’, motiveert het bedrijf de overname in een persbericht.

Met de overname wil Qlik het zijn klanten eenvoudiger maken om aan een ijzeren wet uit de big data-wereld te voldoen: goed datamanagement is de basis van een goede analytics-strategie om waardevolle data beter te benutten. Het naadloos kunnen beheren van data over verschillende cloudsystemen wordt ook een kritieke parameter, nu ai en predictive analytics aan belang winnen.

Ook voor de aandeelhouders van Attunity is de overname goed nieuws, zij krijgen 23,5 dollar per aandeel uitbetaald. Op 20 februari sloot Attunity af op 19,93 dollar per aandeel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-25T10:48:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.