North Sea Port inspecteert havenkade met robot

Haven Antwerpen

De haven van Antwerpen

Het Nederlandse en Belgische havengebied North Sea Port gaat zijn kades inspecteren met een onderwaterrobot van Asset Insight uit Nieuwegein. Uitgerust met sensoren en een camera meet de robot de dikte van de kademuren en eventuele scheuren en defecten. De test vindt plaats in Terneuzen.

North Sea Port is een havengebied van zestig kilometer lang. Het loopt van Vlissingen in Nederland tot Gent in België. De kades worden belast door schroefbewegingen en het draaien van schepen, wat kan leiden tot scheuren in de kade. Het repareren en herstellen van kades is vaak kostbaar. North Sea Port wil daarom op tijd inzicht krijgen in de staat van de kades. Hiervoor wil het de dikte van de kademuren, scheuren en defecten in beeld brengen maken.

Voorheen gebeurde deze kadecontroles via een duiker. Via een proef met Asset Insight wil het havengebied de metingen uitvoeren via een onderwaterrobot. Die robot verzamelt data en toont dit in een dashboard. Dit stelt North Sea Port in staat om data-gedreven besluiten te maken voor het plannen van beheer en onderhoud.

Volgens North Sea Port zijn de metingen van de robot nauwkeuriger dan die van een duiker. Ook is het veiliger. Bijkomend voordeel is dat voorbijvarende schepen geen hinder ondervinden.

Asset Insight uit Nieuwegein is gespecialiseerd in asset-informatiemanagement en heeft zo’n zestig inspecteurs in dienst. Het is een samenvoeging van diverse VolkerWessels-bedrijven en maakt onderdeel uit van dat Nederlandse bouwconcern dat al sinds 1854 bestaat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-01T11:53:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.