Belgisch hockeyteam voorspelt prestaties met ai

Hockey

Het Belgische hockeyteam Red Panthers schakelt PwC in om hun prestaties te versterken op basis van data-analyse. Dat gebeurt met behulp van kunstmatige intelligentie. Het team hoopt hiermee de prestaties van de spelers te voorspellen maar ook ongekende spelpatronen en correlaties aan het licht te brengen.

De Belgische hockeyvrouwen willen hun prestaties optimaliseren voor het komende Europees Kampioenschap (EK) hockey. Het team doet daarvoor een beroep op PwC. Het data & analytics-team van dat consultancybureau heeft een dashboard ontwikkeld waarbij parameters zoals de totale afgelegde afstand, de topsnelheden en rusttijden van de hockeyspelers worden geregistreerd, geanalyseerd en getoond in een dashboard.

De Red Panthers willen met dashboard hun prestaties op twee vlakken maximaliseren. Ten eerste kan het team via deze analyse de ideale ‘play to rest-ratio’ bepalen, op basis waarvan individuele spelers op de juiste momenten zijn te wisselen. Ten tweede kunnen de fysieke sterktes van het team geoptimaliseerd worden met inzichten in de fysieke parameters zoals de ‘workrate sweet spot’ (het aantal afgelegde meters per minuut op het veld).

Het dashboard is door PwC ontwikkeld in samenwerking met de Koninklijke Belgische Hockey Bond en wordt ingezet tijdens de EuroHockey Nations Championship. Dat kampioenschap start vandaag en loopt tot en met 25 augustus. De partijen zeggen dat deze vorm van data-analyse in hockey een primeur is in België.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-08-16T11:31:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.