Capgemini ziet brood in Toucan Toco

Groeikapitaal

Capgemini blijkt ook te hebben deelgenomen aan de eerste investeringsronde van Toucan Toco. Deze Franse specialist in data storytelling haalde in deze ronde twaalf miljoen euro aan groeikapitaal op. De investeringsmaatschappij Balderton Capital leidde deze ronde. Capgemini en het it-fonds ISAI melden nu ook tot de investeerders te behoren via hun gezamenlijke investeringsfonds ISAI Cap Venture.

Het in 2014 opgerichte Toucan Toco levert datavisualisatie-apps waarmee zowel management als medewerkers inzicht krijgen in data om gefundeerde beslissingen te nemen. Deze apps, waarmee 'data stories' zijn te vertellen, vormen een aanvulling op bestaande business intelligence (bi)-oplossingen. Het bedrijf claimt dat met zijn software iedereen aan data storytelling kan doen en niet alleen bi-experts.

Eind november maakte Toucan Toco bekend in een investeringsronde twaalf miljoen euro te hebben opgehaald. Met het verkregen kapitaal wil het jonge bedrijf zich versterken in de huidige markten in de Benelux, Frankrijk, Spanje, Italië en Amerika.

Capgemini, naar nu blijkt een van de investeerders, en Toucan Toco hebben al samengewerkt aan projecten voor gezamenlijke klanten. Naast de investering zal Capgemini de oplossing van Toucan Toco integreren in zijn portfolio voor bi en business analytics (Insights & Data-aanbod), om het bedrijf te helpen groeien in Europa en de VS.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-02-24T11:49:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.