Sigma Conso overgenomen door Fortino Capital

Het investeringsfonds Fortino (van ex-Telenet-ceo Duco Sickinghe) heeft een meerderheid gekocht in Sigma Conso. Het Brusselse softwarehuis maakt een saas-platform waarmee bedrijven de boekhoudingen van verschillende dochterfilialen op elkaar kunnen afstemmen. Dat meldt De Tijd.

Sigma Conso is actief op de markt van de ‘corporate performance management’-software en heeft wereldwijd ruim zeshonderd klanten. Het gaat vooral om grote bedrijven als Aviapartner, BDO, Deloitte en KPMG. Hun software automatiseert het stroomlijnen van boekhoudingen, bijvoorbeeld met verschillende munten of waarderingsmethoden. De tool kan ook simulaties doorvoeren door de cijfers naar software als Microsoft Power BI door te sluizen.

De investering van Fortino moet Sigma Conso naar nieuwe groei leiden, vooral in de kernlanden Benelux, Frankrijk, Italië en Zuidoost-Azië. Ook overnames komen in het draaiboek voor, al zijn daar nog geen concrete plannen voor.

Fortino Capital is het investeringsfonds dat Ducko Sickinghe en Renaat Berckmoes oprichtten na hun doortocht bij Telenet. De maatschappij kondigde enkele maanden geleden nog aan dat het een tweede Benelux VC-fonds opstart waarmee het wil investeren in jonge, Europese software- en techbedrijven. Dat fonds wordt met zo’n tachtig miljoen euro gespijsd. De investering in Sigma Conso komt echter uit het groeifonds van Fortino. 

Hoeveel Fortino op tafel legt voor Sigma Conso is niet bekendgemaakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-06-17T10:31:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.