Celonis neemt automatiseerder Integromat over

Het Duitse Celonis, gespecialiseerd in big data- en procesautomatisatie, neemt de Tsjechische automatiseerder Integromat over. Een overnameprijs werd niet meegedeeld, maar zou over de 100 miljoen gaan. Tegelijk maakt het bedrijf ook bekend dat het het eerste execution management system (ems) in de industrie op de markt brengt.

Integromat is een specialist in het relatief nieuwe speelveld van online automatiseringssystemen. Deze systemen proberen het voor zakelijke gebruikers zo eenvoudig mogelijk te maken om verbindingen te automatiseren tussen alle toepassingen en systemen die zij gebruiken om hun bedrijfsactiviteiten uit te voeren. De tools van Integro vormen een soort laag bovenop de processen in een bedrijf en onttrekken daaruit informatie en data. Zo kunnen bijvoorbeeld capaciteitsproblemen aan het licht worden gebracht en kan daar automatisatie op losgelaten worden. Integromat heeft ongeveer zestig medewerkers en naar eigen zeggen meer dan 375.000 gebruikers. 

De overname van Integromat komt niet toevallig net op het moment dat Celonis zijn eerste execution management system (ems) voor de industrie voorstelt. Het systeem is ontworpen om de complexiteit binnen systemen, wat volgens het bedrijf de voornaamste capaciteitskiller is in de industrie, weg te nemen. De technologie van Integromat is een belangrijk deel van dit systeem.

Het Celonis ems biedt inzicht, acties en automatisering om deze capaciteitsbeperkingen systematisch weg te nemen. Bedrijven die het gebruiken identificeren en ontsluiten voortdurend meer capaciteit binnen de organisatie. In de financiële en administratieve sector is het gemiddelde percentage contactloze facturen bijvoorbeeld slechts 27 procent, terwijl Celonis ems-gebruikers vaak 90 procent bereiken, geeft het bedrijf als voorbeeld.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-10-16T14:58:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.