SAS neemt low-code-bedrijf Boemska over

Partners handen

Het Britse Boemska wordt overgenomen door analytics-specialist SAS. Boemska is thuis in het implementeren van low-code- en no-code-toepassingen en analytisch workloadmanagement voor het SAS-platform.

Boemska is een kleine onderneming die officieel Brits is, maar zijn r&d in Servië uitvoert. Het bedrijf is een gevestigde SAS-technologiepartner die wereldwijd SAS-klanten bedient in de financiële dienstverlening, gezondheidszorg en reisbranche. Boemska stelt klanten in staat om direct SAS Analytics toe te passen binnen cloud-applicaties van derden, door gebruik te maken van speciale runtime-containers. Zo wordt het mogelijk analytics te verplaatsen naar de plek waar deze de meeste bedrijfswaarde oplevert: op het moment van de transactie, de medische scan, het marketingaanbod of de kredietbeslissing. 

‘SAS wil ai en analytics voor iedereen en overal toegankelijk maken’, zegt Bryan Harris, topman bij SAS. ‘We hebben niet alleen de manier waarop we software bouwen en leveren met recente SAS Viya-updates en een cloudpartnerschap met Microsoft getransformeerd, maar ook de snelheid en de manier waarop klanten waarde kunnen realiseren. De technologie van Boemska brengt SAS dichter bij de besluitvormers en is beschikbaar voor applicatieontwikkelaars via de marketplaces van de cloudleveranciers.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-01-12T09:50:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.