Bekaert deelt ambities met analytics-specialist SAS

staaldraad

De Belgische multinational Bekaert heeft SAS gekozen voor de uitrol van een dataplatform. De staaldraadspecialist wil productieprocessen in fabrieken over de hele wereld met data ondersteunen en daarmee efficiënter maken.

De toegankelijkheid van de software voor de ingenieurs en de mogelijkheden om modellen snel op te schalen, zijn voor Bekaert belangrijke argumenten om voor de technologie van SAS te kiezen. ‘Ook collega's met een ingenieursachtergrond kunnen als ‘citizen data scientist’ met analytics aan de slag gaan en zelf hun productieprocessen verbeteren’, zegt Gunter Van Craen, chief digital and information officer bij Bekaert.

Bekaert heeft de ambitie om zo’n drie- tot vijfhonderd medewerkers met SAS te laten werken. Vandaag beschikt het bedrijf al over een handvol datascientists en de komende jaren willen ze dat team graag uitbreiden. Op termijn willen ze tientallen tot honderden modellen live brengen. Het is dan ook belangrijk dat de technologie op het gebied van governance zoveel mogelijk automatisering mogelijk maakt en modellen snel naar andere fabrieken in verschillende landen zijn op te schalen. Ook dat is een reden waarom Bekaert beslist heeft om met SAS in zee te gaan.

Dialoog

SAS heeft ook een partnership met Microsoft en dat was voor Bekaert belangrijk omdat het bedrijf een overstap naar Azure voorbereidt. Tot slot kan Bekaert bij SAS rekenen op mensen die industriekennis hebben en in dialoog kunnen gaan met de ingenieurs van het bedrijf.

Joeri Van Vooren van SAS: ‘De puzzelstukjes vielen mooi in elkaar. Bedrijven hebben vaak wel de ambitie om met data analytics aan de slag te gaan, maar hebben moeite om er effectief waarde uit te halen, meestal omdat ze nog niet gestructureerd genoeg werken en omdat het grotere geheel niet goed zit. Bij Bekaert wordt de digitale transformatie in operations ondersteund door het directiecomité en Bekaert had al grote stappen gezet om productiedata beschikbaar te maken. Daardoor kan Bekaert de komende jaren advanced analytics op een effectieve en schaalbare manier toepassen.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-02-16T09:39:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.