Fortino neemt meerderheid in Bonitasoft

Het Belgische investeringsfonds Fortino heeft een meerderheid genomen in het Franse Bonitasoft. Bonitasoft houdt zich bezig met digitale procesautomatisering en de intelligente automatisering van bedrijfsprocessen.

Bonitasoft werd opgericht in 2009 en is bekend van zijn opensource-platform voor de automatisering en optimalisatie van bedrijfsprocessen. De tool versnelt de ontwikkeling van code, integreert met bestaande informatiesystemen, regelt heterogene systemen en biedt een inzicht in alle bedrijfsprocessen. Zowat 150.000 ontwikkelaars zouden er gebruik van maken, claimt het bedrijf. In de klantenportefeuille zitten Verallia, Crédit Agricole en Hyster-Yale. 

Er werken ongeveer zeventig medewerkers van Bonitasoft vanuit kantoren in Grenoble, Parijs en San Francisco. Sinds 2019 biedt het bedrijf zijn producten ook aan via een cloud-aanbod. Met de investering van Fortino moet dat aanbod versneld en breder in de markt gezet worden, onder meer in 'Frans- en Spaanstalige landen aan beide zijden van de Atlantische Oceaan'. Daarnaast moet het platform voorzien worden van nieuwe functies op het gebied van procesanalyses. 

Fortino verwerft zijn meerderheidsaandeel van voormalige investeerders, waaronder Bpifrance, Auriga Partners, Serena Capital en Ventech. Miguel Valdes en Charles Souillard, de oprichters van Bonitasoft, zullen herinvesteren en blijven aan boord. ‘De markt voor digital procesautomatisering is groot en dynamisch’, zegt Arnaud de Vos, investment director bij Fortino Capital Partners.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-03-09T11:10:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.