Michel Assink nieuwe collaboration lead bij Cisco

Dit artikel delen:
Michel Assink

Michel Assink wordt verantwoordelijk voor de verkoop van Cisco’s collaboration-systemen in België en Luxemburg. Collaboration is een verzamelnaam voor onder meer telefonie, video en unified communications. Zijn voorganger Bart Vanden Wyngaerd promoveert naar een Europese functie.

Assink moet de lokale partners en klanten van Cisco begeleiden naar een recurrent verkoopmodel en ook het partnership met Apple sterker commercialiseren. De collaboration-tak is cruciaal voor de strategie van Cisco om meer omzet te genereren uit software.

Michel Assink: ‘Met onze video- en telefonietoepassingen draagt onze divisie daar al jarenlang toe bij. Nu willen we de samenwerking en communicatie in bedrijven opnieuw fundamenteel veranderen. Met Cisco Spark verbinden we niet alleen mensen: dankzij technische koppelingen of api’s maken we human-to-machine-communicatie mogelijk. Wanneer een machine een probleem meldt, kan Spark bijvoorbeeld meteen een Spark Room creëren met de juiste technicus, helpdeskmedewerker, partner en klant. Bots helpen om dat proces verder te automatiseren.’

Assink werkt al sinds 1999 bij Cisco Belux. Hij startte er als systeemingenieur en specialiseerde zich in het toen nieuwe ip-telefonie. In 2010 schakelde hij over naar een verkoopfunctie in collaboration. Assink heeft een bachelordiploma in Computerwetenschappen van de Avans Hogeschool in Breda.

Bart Vanden Wyngaerd, de voorganger van Assink, gaat op Europees niveau de verkoop aansturen van Cisco’s corporate klanten. Een nieuw inbound-team moet de samenwerking met grote multinationals verbeteren. Cisco gaat ze voortaan centraal ondersteunen, vanuit het land waar het hoofdkantoor is gevestigd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-30T12:55:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.