Epson printers verrijkt met software Nuance

Slechts enkele maanden na de aankondiging van een investering van 585 miljoen euro ter versterking van r&d en de productie van inkjettechnologieën en -printers voor zakelijk gebruik, is Epson een wereldwijd partnership aangegaan met Nuance. Dit houdt in dat zakelijke klanten van Epson nu gebruik kunnen maken van de afdruk- en workflowmanagement software van Nuance op inkjetproducten.

Met deze deal wil Epson Europe zijn aandeel op de Europese zakelijke multifunctionele printmarkt vergroten. Daarnaast heeft het bedrijf de doelstelling om de regionale sales te laten groeien met 25 procent en in 2020 een omzet van twee miljard euro te behalen. De overeenkomst is een uitbreiding van een eerdere samenwerking die in juli 2017 werd aangekondigd, die inhield dat distributeurs en resellers van Epson-printers ook de documentoplossing van Nuance aan gingen bieden.

Darren Phelps, directeur business imaging bij Epson Europe, over de deal: 'De samenwerking met Nuance vereenvoudigt de implementatie van inkjetafdrukken voor bedrijven, doordat de voordelen van de inkjettechnologie van Epson en de mogelijkheden voor systeemintegratie en management van Nuance worden gecombineerd.' Barry Loewer, vice president voor de sales in EMEA bij Nuance Communications is ook enthousiast: 'Met deze nieuwe samenwerking krijgen Epson-klanten nu toegang tot de toonaangevende afdruk- en workflow management software op de inkjetproducten van Epson. Kleine en middelgrote bedrijven en grote ondernemingen kunnen van deze nieuwe overeenkomst profiteren en hun beveiliging verbeteren, kosten verminderen en productiviteit verhogen, terwijl ze ook efficiënter kunnen werken.'

Nieuwe kantoortechnologieën

Epson richt zich steeds meer op documentoplossingen en nieuwe kantoortechnologieën zoals een papierproductiesysteem, dat het bedrijf afgelopen voorjaar presenteerde op de CeBIT in Hannover.
Het Europese hoofdkantoor van het printerconcern is gevestigd in Amsterdam. Van daaruit worden de activiteiten in Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika aangestuurd. Nederland is onderdeel van de Nordics Benelux-verkooporganisatie. Bij het Nederlandse kantoor werken veertien mensen in sales en accountmanagersfuncties. Epson is onderdeel van het Japanse moederconcern Seiko Epson Corporation.

Nuance Communication is een Amerikaanse multinational die zich richt op spraakherkenningssoftware en scantoepassingen. Het hoofdkwartier bevindt zich in Burlington (Massachusetts). De onderneming ontstond in september 2005 nadat Scansoft  Nuance Communications inlijfde. Het bedrijf besloot destijds om onder die naam verder te gaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-12-06T10:22:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.